Zorg voor jezelf, chant een mantra

 

De klanken van de Radhe mantra openen ons hart en brengen ons bij onze bron van onvoorwaardelijke liefde. Deze onuitputtelijke bron is er altijd, geduldig en vol compassie.

De yoga en chakra filosofie beschrijft dat in ons hart chakra, Anaahata chakra, helende energie aanwezig is. Het chanten van deze mantra activeert die energie middels de inzet van jouw klank en adem. In de stilte van de mantra en in de stilte van de adem die daardoor te ervaren is, openen we deze ruimte voor onszelf.

De naam Anaahata (wat unstruck sound betekent) refereert aan de innerlijke klank (Nada) in ons spirituele hart dat hoorbaar is met ons innerlijke gehoor. Klank als Consciousness dat is, was en altijd zal zijn.

De klanken die de tambura voortbrengt zijn helend. Dit is een bijzonder instrument uit India en ik bespeel het op een manier die ik leerde van mijn mantra leraar waarbij er boventonen vrijkomen. Ook de manier van chanten die ik leerde produceert boventonen die resoneren in het fysieke en energetische lichaam.

Radhe Radhe Shyam

Bolupare

Sita Sita Ram

Bolupare

Juist nu we veel thuis zijn wegens het corona virus hebben we tijd tot onze beschikking yoga en mantra te beoefenen. We vergroten hiermee de verbinding met onze gezondheid en welbevinden. Zorg voor je fysieke lichaam door te bewegen, voel waar de adem stroomt in subtiel en fysiek lichaam en kies waar je je gedachten mee vult middels het inzetten van een mantra. Zo hou jij regie over wat je kan doen in deze roerige tijd. Want het is niet waar dat we niets kunnen doen! 

Door beoefening van innerlijke stilte, yoga, pranayama (adembeheersing) en meditatie verbinden we ons met het veld van mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Deze beoefening ging voor de yogi’s altijd al over het zorgen voor het immuun systeem, de eigen energiehuishouding en stemming. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *