About

Yoga brengt je in balans!

Mijn naam is Godelinde Lauffer en ik geef les in yoga en mantra waarbij ik ook mijn ervaring als pedagoog en mijn muzikaliteit inzet. Ik ben een leerling van Naada yogi Sri Shyamji Bhatnagar. Van hem leerde ik Mantras die hij weer op jonge leeftijd ontving van zijn Guru in de Himalaya bergen. Mijn yogadocenten opleiding volg ik bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte.

Alle onderdelen van het gewone, dagelijkse leven geven ons de mogelijkheid tot yogabeoefening. Onze practice begint misschien met zonsopgang en is er de hele dag, in alle lagen van wie we zijn. In hoofd, hart en handen, in wat we doen en zeggen, in hoe we onze kinderen opvoeden en hoe we met een ander omgaan. We beoefenen tevredenheid (samtosha).                                                                                                              Yoga betekent union. Yoga is Zelf-liefde en de realisatie dat jij de ander bent.

In mijn lessen werk ik met asana’s (yogahoudingen), adem en concentratie, verhalen vol wijsheid, klank, ritmen en Mantra. Ik bespeel de Pran Nath style Tampura, een Indiaas muziekinstrument met boventonen. De klanken van de Mantra’s en de Tambura resoneren in je (energetisch) lichaam. Zo balanceren de klanken ons fysieke, subtiele en causale lichaam, wat maakt dat we ons verbonden voelen. De ervaring brengt ons naar binnen. In stilte is Klank alomtegenwoordig.