Over Godelinde

Yoga brengt je balans! Yoga is een pad dat je gaat met je eigen beoefening, je  practice. Op de yogamat thuis of in een les, en wanneer je van de mat af stapt het dagelijkse leven in. We oefenen yama en niyama, asana, adem, de zintuigen naar binnen keren, focus en mediatie. Om te kunnen ervaren wie we in werkelijkheid zijn. 

Mijn dagelijkse practice van mantra en meditatie en het bespelen van de tambura ben ik gaan delen met mensen. Deze beoefening van klanken heeft mij transformatie laten ervaren die ik een ieder toewens. Je bent bestemd om bij je potentie van tevredenheid en geluk te komen!

De oud Indiase wijsheid dat het Universum bestaat uit zeer subtiele klank is te ervaren in de concerten en workshops die ik geef. Als leerling van Naada yogi Sri Shyamji Bhatnagar ben ik dankbaar die teachings en mantra’s over te mogen dragen die hij op jonge leeftijd ontving van zijn Guru in de Himalaya bergen. Ook mijn ervaring als pedagoog o.a. in de jeugdzorg,  als yogadocent en mijn muzikaliteit zet ik hierbij in. Ik volg de opleiding tot Hatha yoga docent bij Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte en ben onderwezen in muziek en klassieke zang door o.a. Anita Frenks / Anna van Avalon, Pierre Mak, Thea van der Putten en Alexandra d’Espinoza. Zangles van mezzo sopraan Barbara Kozelj volg ik op incidentele basis.

Ik bespeel de Pran Nath tambura, een Indiaas muziekinstrument met boventonen. Deze klanken en ook de klanken van de mantra’s resoneren in je (energetisch) lichaam. Zo balanceren we de twee hemisferen in ons brein, ons fysieke, subtiele en causale lichaam, wat maakt te we ons diep verbonden ervaren met onszelf. Met wie we in werkelijkheid, ten diepste zijn. Het brengt ons naar binnen. In stilte is klank Alomtegenwoordig.