Concerten, workshops en lessen

Yoga voor kinderen (NLD)

 

Met veel plezier geef ik yoga les aan kinderen. Samen op yoga avontuur gaan is leuk en laat kinderen zich thuis voelen in hun lichaam. Yoga helpt tot rust te komen en sterker te worden. Zowel fysiek als mentaal. Het vergroot concentratie, veerkracht , eigenwaarde en plezier. Godelinde heeft ervaring als yogadocent, pedagoog en mantra zangeres.

Elke woensdag om 13.30 uur (per 11 mei a.s.)

COMPOUND, Noordersingel 6b Eemnes    

Het is een les van 45 minuten tot een uur. Draag lekker los zittende kleding. Er zijn matten aanwezig.

Op speelse wijze, en met respect, is er aandacht voor zowel inspannen als ontspannen. Ontspannen gaat immers makkelijker als je de energie eerst hebt laten stromen. Het is een stukje vakantie voor je lijf en voor je hoofd.

Kinderen ontwikkelen met yoga oefeningen ‘tools’ of nieuwe gewoonten die ze elk moment toe kunnen passen. Ze gaan aanvoelen wanneer dit hen kan helpen. Dit vergroot hun gevoel van eigenwaarde, het geeft hen zelfvertrouwen. Zo kan je yoga inzetten om indrukken of prikkels een plek te geven en kan je met yoga energie laten stromen als je actief en gefocust wil zijn. Yoga creëert een ontspannen aandacht en een aandachtige ontspanning. Yoga brengt evenwicht en balans. Bij de fysieke en mentale inspanning ervaren we dat onze adem de brug is die verbindt. Tussen hoofd en hart, lichaam en geest, tussen kracht en souplesse en tussen jezelf en anderen.

Alle kinderen vanaf 4 jaar oud zijn welkom!

Geef je op via compoundeemnes@gmail.com

voor vragen kan je mailen met Godelinde via  info@yogametgodelinde.nl

 

Klank concert 19 sept 21 YMG

 

Iedereen kan mantra chanten, van verlegen tot volle expressie. Ook innerlijk chanten is gebruikelijk. Zowel de klanken van de mantras die Godelinde chant als de klanken van de tambura produceren boventonen met het subtiele element akaash. Dit is te ervaren en op te nemen als energie die blokkades opheft en deze laat stromen. We zullen ook aandacht besteden aan klanken die helpend zijn tijdens volle maan.

Er zijn matjes en kussens in de yogaruimte aanwezig. Na afloop is er voor iedereen een kop thee. Wees welkom!

 

 

Klank concert 5-4-2020 YMG

 

 

 


 

Volle maan concert

zondag 9 februari 2020 om  11.30 uur in Zeist

Breng zon en maan energie in balans!  

Ervaar de kracht van mantra (Nada yoga) en stilte.

Begin je dag ontspannen en vol nieuwe energie met dit interactieve concert.

We zullen klanken maken die passen bij volle maan om ons af te stemmen op dit moment in het universum en onszelf in balans te brengen. Nada yoga gaat uit van Klank als de oerbron van ons bestaan en onze evolutie middels balans tussen linker en rechter hersenhelft. In stilte is Klank alomtegenwoordig.

Iedereen kan mantra chanten, van verlegen tot volle expressie. Ook innerlijk chanten is gebruikelijk. Er zijn matjes en kussens in de yogaruimte aanwezig. Na afloop is er voor iedereen een kop thee.

Yoga Studio Zeist

Stotlaan 100, 1e etage

3701 GD Zeist.


 

Een CONCERT met Godelinde op tambura is te boeken via info@yogametgodelinde.nl

Godelinde is bij verschillende gelegenheden uit te nodigen. Zij zal tambura spelen en chanten op o.a. onderstaande momenten.

 • 23 oktober tijdens de Divali viering van Defensie in Den Haag.
 • 6 november bij de yogales om 20.30 van Anna Win in Yoga Studio Zeist.
 • 29 en 30 november en 1 december tijdens een bijscholing weekend voor yogadocenten in Lochem, o.l.v. Noor Palazzi.
 • 11, 16, 17, en 19 december bij Trix Dekkers-Heezius in haar Yoga Studio Driebergen.
 • 20 december Godelinde zingt en speelt tijdens Advent bij de kleuters.
 • 3 januari 2020 in de ochtend als vrijwilliger  in het Leendert Meeshuis te Bilthoven.
 • 9 februari 2020 Volle Maan concert in Yoga Studio Zeist.
 • 5 april 2020 Concert Yoga van de Klank om 11.30 in Yoga Studio Zeist ter ere van volle maan.
 • 8 april 2020 Mantra en tambura klanken in de yogales van Noor Palazzi in Doorn.
 • 3 mei 2020 Volle Maan concert in Yoga Studio Zeist.
 • in Mei 2020 workshop over het thema Het ontwikkelen van je eigen yoga discipline, gezondheid en het ontwaken van je innerlijke gids, de inner Guru. Met Vincent (arts, docent yoga, sport en voeding)  en Godelinde  (pedagoog, yoga en mantra docent, zangeres).
 • 21 juni 2020 Nieuwe Maan Concert in Yoga Studio Zeist.
 • 1 juli 2020 Mantra en tambura klanken in de yogales van Noor Palazzi in Doorn.
 • 5 juli 2020 Volle Maan Concert in Yoga Studio Zeist.

Helaas konden een aantal concerten door de omstandigheden niet doorgaan. Zodra het weer mogelijk is dit te organiseren plaats ik nieuwe data op mijn website! Blijf gezond!

Ram ram,  

Godelinde 


 

WORKSHOP voor kinderen en opvoeders die intuïtief in het leven staan.             Vol verwondering en vragen over zowel de aardse als de spirituele wetmatigheden. Ontwikkel je sensitiviteit en jouw kracht! Middels ‘aardende’ mantra’s,  yogahoudingen, adem en concentratie en aan de hand van oud Indiase verhalen vol wijsheid.

 

WORKSHOP Mantra en Bewust ouderschap.                                                                       Het is prachtig om je kind vanaf het moment van conceptie welkom te heten en een spirituele verzorging en opvoeding te geven. In India zijn het gebruiken vol oude wijsheden die grootmoeders en moeders aan elkaar overdragen, en waar vaders hun spirituele verantwoordelijkheid zien als praktisch en normaal. Een dagelijkse spirituele beoefening, ook wel je yoga practice of tapas geheten, is onderdeel is van wat je voorleeft aan je kinderen. Op die wijze ben je de eerste guru van je kinderen; je leeft hen een spiritueel leven voor met jouw liefdevolle Aanwezig Zijn. 

Er zijn mantras voor conceptie, zwangerschap en geboorte. Voor de leeftijd nul tot drie en een half jaar oude en voor kinderen in de eerste chakra leeftijd.       Een geboorte waarbij de ouders bewust bepaalde handelingen doen of laten geeft een kind de mogelijkheid zoveel mogelijk van diens energie te behouden middels het niet laten sluiten van de microchakra’s. Als kinderen de eerste drie en een half jaar overdag en s’nachts zoveel mogelijk onvoorwaardelijke liefde ervaren, beschikken zij de rest van hun leven over de volle potentie van hun energie. Zowel fysiek als subtiel. En tot het zevende jaar zijn er bepaalde mantras die een kind helpen een stevige start in het leven te maken. 

Deze workshops zijn ook op locatie mogelijk. Mail aan info@yogametgodelinde.nl voor meer informatie.

 


 

Maandag 15 april 2019 om 10.00, YogaLotus in Bussum

Dinsdag 23 april 2019 om 19.00 Yogalotus in Bussum

Donderdag 18 april 2019 om 20.30 Yogalotus in Bussum

 

27 oktober 2018 chanting class in AnantA Yoga Lifestyle centrum in Dedemsvaart.