Over Godelinde

  • yoga docent
  • mantra docent
  • spiritual teacher 
  • pedagoog
  • zangeres
  • tambura  muzikant 

Yoga brengt je balans! Yoga is een pad dat je gaat met je eigen beoefening, je practice. Op je yogamat thuis, in een les en wanneer je van de mat af stapt, het dagelijkse leven in. We oefenen. Van asana (yoga houding), tot bewust je adem voelen tot naar binnen keren met focus en mediatie… Zo kunnen we ervaren wie we in werkelijkheid Zijn.

De oud Indiase wijsheid vertelt dat het Universum bestaat uit zeer subtiele klank, Naada. Men zegt ook wel; Consciousness expresses Itself trough Naada.  Deze subtiele werking van klank is te ervaren in de concerten en workshops die ik geef. Als leerling van Naada yogi Sri Shyamji Bhatnagar ben ik dankbaar in deze traditie te staan en de teachings en mantra’s over te mogen dragen die mijn leraar op jonge leeftijd van zijn guru in de Himalaya bergen ontving. Daarnaast ben ik onderwezen in het bespelen van de Pran Nath tambura, een Indiaas muziek drone instrument met boventonen. Pran Nath was een leraar van mijn leraar en bekend klassiek Indiase zanger en Nada yogi.

De  klanken en boventonen van de tambura resoneren samen met de boventonen van de mantra’s in het (energetisch) lichaam. Vele mensen die dit hebben ervaren noemen het ook wel helende klanken. Deze klanken balanceren daarnaast de twee hemisferen in ons brein en ons fysieke, subtiele en causale lichaam, wat maakt te we ons diep verbonden voelen met onszelf. Met wie we in werkelijkheid, ten diepste zijn. Het brengt ons naar binnen. In stilte is klank Alomtegenwoordig.

Met veel plezier geef ik yoga les aan kinderen en mantra meditatie concerten. Binnen mijn praktijk GodelindeHelpt is het mogelijk om tot een individueel en therapeutisch plan van aanpak te komen (website is onder constructie). Mijn ruime ervaring als pedagoog (o.a. met gezinnen binnen de jeugdzorg),  als yogadocent en mijn muzikaliteit zet ik hierbij in. Ik heb meer dan 3 jaar studie tot Hatha yoga docent bij Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte afgerond. Ik ben opgeleid door Naada yogi Shyamji Bhatnagar  en gecertificeerd als Spiritual Teacher door het Chakra Institute, met daarbij een certificaat recognition of excellence in Mantra Chanting. Ik ben onderwezen in muziek en klassieke zang door o.a. Anita Frenks /Anna van Avalon, Pierre Mak, Thea van der Putten en Alexandra d’Espinoza. Zangles van mezzo sopraan Barbara Kozelj volg ik op incidentele basis.

Mantra chanting

 

Spiritual teacher